Huisregels en Algemene voorwaarden

Leuk dat u gebruik maakt van Helpende Handen! Een plek waar u zowel individueel aanbod (ondersteuning geleverd vanuit de buurt / personen) als aanbod van organisaties en ondernemers vindt.

Om het gebruik voor iedereen prettig te laten verlopen hebben we enkele huisregels en algemene gebruiksvoorwaarden opgesteld. Deze zijn met name van belang wanneer u contact opneemt met personen uit de buurt. Bij deelname aan Helpende Handen stemt u automatisch in met onze Algemene Voorwaarden.

Algemeen

Deelname aan Helpende Handen is vrijblijvend en kosteloos.

 • Besluit u in te gaan op een vraag, of wilt u gebruik maken van een aanbod vanuit een persoon, dan volgt er altijd eerst mailcontact tussen vrager en aanbieder. In deze mail wordt een afspraak gemaakt.
 • Een deelnemer van Helpende Handen zoekt nooit onaangekondigd contact en staat nooit zomaar voor uw deur. Vindt u zo’n eerste afspraak spannend, of voelt u zich kwetsbaar, vraag dan iemand uit uw eigen kring om bij deze eerste afspraak aanwezig te zijn. Heeft u dit niet dan kunt u overwegen uw vraag bij een lokale vrijwilligersorganisatie neer te leggen. 
 • Voelt het contact goed, en besluit u met elkaar in zee te gaan, maak dan samen goede afspraken over de wijze waarop de hulp uitgevoerd gaat worden. 
 • Voor de geboden hulp wordt geen vergoeding gevraagd/gegeven, tenzij het gaat om onkosten die de aanbieder voor het bieden van de hulp zelf moet maken (bv. bij vervoer). Ook hierover maakt u vooraf samen goede afspraken. 

Indien u ondanks alle uitleg niet weet hoe Helpende Handen werkt en u wilt er wel graag gebruik van maken, neem dan contact op met Helpende Handen.  
Via telefoon 0546 - 481 460 of mail naar ons.

Werkwijze

Als u wilt weten hoe u een vraag of aanbod kunt plaatsen bekijk dan de pagina “hoe werkt het?”

 • Als u een vraag of aanbod geplaatst heeft krijgt u 3 maanden na het plaatsen van uw bericht, een herinneringsmail met de vraag of u al een reactie heeft gehad op uw vraag of hulpaanbod. Na 6 maand ontvangt u nogmaals een herinneringsmail. Reageert u niet op deze mail dan wordt uw bericht automatisch verwijderd. Wilt u uw bericht toch op de site laten staan, dan kunt u dat op dat moment aangeven.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor de tekst die u in uw bericht gebruikt.
 • Helpende Handen behoudt zich het recht ongepaste teksten te verwijderen, dit is ter beoordeling van Helpende Handen.
 • Personen die hulp bieden kunnen geen aanspraak maken op een vrijwilligersverzekering vanuit de gemeente Twenterand of ZorgSaam Twenterand.
 • Voor ondernemers en/of professionele (zorg)aanbieders is het helaas niet mogelijk een account aan te maken. Staat u als ondernemer of zorgaanbieder nog niet in Helpende Handen, maar wilt u  wel uw aanbod plaatsen? Dat kan! Deze aanmelding gaat via Helpende Handen. Voorwaarde is dat uw aanbod (kwetsbare) doelgroepen ondersteunt in hun zelfredzaamheid. Denk onder andere aan ouderen, jongeren (met een beperking), ouders met opvoedvragen. Meld uw aanbod via de mail.

We willen namelijk voorkomen dat Helpende Handen wordt gebruikt voor reclamedoeleinden of werving. Wel biedt Helpende Handen de mogelijkheid diensten te plaatsen. Dit kan uitsluitend via telefoon of door ons te mailen.Helpende Handen plaats alleen aanbod wat gericht is op specifieke (kwetsbare) doelgroepen. Denk aan senioren, jeugd of mensen met een beperking. Het aanbod van Helpende Handen is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid/ zelfstandigheid en ondersteunt inwoners in hun dagelijkse leven. Alleen als het aanbod past binnen deze doelstelling zal het worden geplaatst.

Veiligheid

 • Omschrijf uw vraag of aanbod duidelijk en let zelf goed op met wie u een afspraak maakt.
 • Bij kennismaking: spreek af op neutraal terrein, zoals een wijkcentrum of de bibliotheek.
 • Het plaatsen van een bericht kan, als u dat wenst, anoniem. Uw gegevens zijn om veiligheidsredenen wel te zien door Helpende Handen. U kunt zelf bepalen welke gegevens zichtbaar worden op de site. Denk hierbij altijd aan uw eigen privacy.
 • Is de hulpvraag of het aanbod gericht op kinderen onder de 18 jaar, dan schatten ouders/verzorgers in of het contact veilig is. Helpende Handen screent de vragers en aanbieders niet en vraagt ook geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Helpende Handen is in geen geval aansprakelijk voor eventuele schade, zowel directe als indirecte ontstane schade, die mogelijk kan ontstaan ten gevolge van het contact tussen vrager en aanbieder. Denk daarom bij het aanbieden of gebruikmaken van diensten aan een aansprakelijkheidsverzekering of in geval van vervoersdiensten aan een inzittendenverzekering.
 • Zorg zoveel mogelijk voor gepast geld indien iemand voor u iets moet aanschaffen zoals een boodschap of aankopen.
 • Is uw gevoel bij het eerste contact niet goed, voel u vrij dat dan aan te geven. U bent niet verplicht met elkaar een afspraak te maken.
 • Blijf altijd alert op uw eigen privacy en geef nooit persoonlijke gegevens zoals pincode, bankgegevens, uw burgerservicenummer, DIGI-D, (kopie) paspoort of rijbewijs aan anderen.
 • Vermijd onnodig of ongewenst aanraken van anderen.
 • Mochten er door het gebruik van Helpende Handen vervelende situaties ontstaan, waardoor de vrager of degene die hulp biedt ernstig worden benadeeld, dan zal Helpende Handen in opdracht van politie de nodige (persoons)gegevens vrijgeven.

Mocht u een situatie niet vertrouwen of mocht er onverhoopt iets misgaan in het contact wat is ontstaan met behulp van Helpende Handen, neem dan altijd contact op met Helpende Handen via telefoon 0546 - 481 460 of per mail. Aan de hand hiervan zullen wij, indien nodig, verdere actie ondernemen.

Sluit een geplaatst bericht niet aan bij de doelstelling van Helpende Handen, dan nemen wij via de mail contact met u op om de advertentie in overleg aan te passen of te verwijderen. 

Lees hier onze privacy- en cookieverklaring.

Laatst bijgewerkt: 3 geleden