Nieuws

Ontmoetingspunt Aandacht Vroomshoop

Een nieuwe plek in Vroomshoop waar dorpsbewoners elkaar kunnen ontmoeten! Een praatje maken, kopje koffie drinken, samen een activiteit ondernemen...........Er is veel mogelijk in de gezellige ruimte van het Ontmoetingspunt Aandacht.

Lees meer

De Billy Boem club start weer!

De Billy Boem club gaat weer van start in de gemeente Twenterand op 1 april om 15.30 uur. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan en Zorgsaam de doe-/praatclub Billy Boem. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan. 

Lees meer

Hulp bij het invullen van uw aangifte Inkomstenbelasting

ZorgSaam Twenterand biedt ook in 2019 hulp aan 65-plussers in Twenterand bij het invullen van de formulieren voor de Inkomstenbelasting 2018. ZorgSaam Twenterand schakelt hiervoor geschoolde belastingconsulten in.

Zij vullen belastingformulieren in voor 65-plussers die een AOW-uitkering hebben, eventueel aangevuld met een klein pensioen; een eenvoudige aangifte dus. Zij controleren ook of u in aanmerking komt voor toeslagen.

Ook al geeft de belastingdienst aan dat u misschien geen aangifte hoeft te doen, wij adviseren u toch uw aangifte na te laten kijken. De belastingdienst kent uw aftrekposten niet! Krijgt u geen geld terug dan zijn aan die check geen kosten verbonden.

Kosten voor het invullen zijn € 22,50, contant te voldoen aan de belastingconsulent. Aan het invullen van een tweede aangifte binnen een fiscale eenheid (echtpaar, geregistreerd partnerschap) zijn geen extra kosten verbonden.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen met één van de Zorginformatie●punten in de gemeente Twenterand.

   

Lees meer

De Billie Boem club

De Billy Boem club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in/rondom stress- en spanningsvolle (thuis)situaties. De kinderen kunnen extra steun nodig hebben als bijvoorbeeld een ouder, broertje/zusje ziek wordt of veel aandacht vraagt, een ouder psychische klachten heeft, ouders gescheiden zijn of er veel ruzie is. De kinderen leren spelenderwijs hoe zij zich gemakkelijker kunnen uiten , met hun eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. 

Lees meer

VluchtelingenWerk Twenterand zoekt vrijwilligers

Stel je voor dat je in een vreemd land terechtkomt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt maatschappelijke begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in de gemeente Twenterand, waar zoveel voor hen nieuw is.

Lees meer

Multiculturele maaltijd

Zin in een gezellige maaltijd, ontmoeting en een goed gesprek? Kom dan naar de volgende multiculturele maaltijd op woensdag 30 januari van 17.30 uur tot 19.30 uur in CCK2, Kerkstraat 2 te Vriezenveen.

Lees meer

Klupzwemmen Vriezenveen zoekt vrijwilligers

De zwemvrijwilligers die elke maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur acties zijn bij ZwemKlup "De Spetters", het recreatief zwemmen voor mensen met een beperking, in zwembad De Stamper kunnen er goed een paar collega's bij gebruiken. Stichting de Klup Twente zoekt hiervoor vrijwilligers met een open houding die het leuk vinden om met deze doelgroep om te gaan. Ervaring is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk, elke leeftijd is welkom (vanaf 18 jaar).

Lees meer