Nieuws

Landelijke week van de Opvoeding

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

Lees meer

Sportwijktoernooi Westerhaar - Vriezenveensewijk

Vrijdag 26 mei was de start van het eerste sportwijktoernooi in Westerhaar.

Elke maand is er een toernooi van een andere sport (basketbal, voetbal, korfbal en tennis). Het sportwijktoernooi is voor alle bewoners van Westerhaar tussen de 10 en 25 jaar oud en wordt gehouden in Ons Domein (Leidijk 14) in Westerhaar. 

Lees meer

Voorlichting Digitale cursussen voor 50 plussers

SeniorWeb: (Basis)computercursus Windows 10 en tablet

Op maandag 21 augustus is er een voorlichting. Er wordt informatie gegeven over de basis computercursus, cursus tablet/iPad, de workshop voor smartphone en het Digitaal Inloopcafé. 

Locatie is Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop (Het Front). 

Tijd 15.00 tot 19.00 uur.

Lees meer

Helpende Handen voorziet in behoefte

Dé webservice voor alle inwoners in de gemeente Twenterand – Helpende Handen – is nu 1 jaar in de lucht. Zorgsaam Twenterand, die deze webservice lanceerde, is tevreden over de resultaten. Met name de zogenoemde sociale kaart functioneert goed.

Lees meer

Twentse vervoerders starten met nieuwe regeling Regiotaxi

Met ingang van 1 juli 2017 kunnen inwoners die geen Regiotaxipas hebben geen gebruik meer maken van de Regiotaxi Twente. Vanaf dat moment is namelijk de nieuwe maatwerkvoorziening vervoer van kracht. Daarmee is de Regiotaxi alleen nog maar beschikbaar voor mensen die via hun gemeente een Regiotaxipas hebben.

Lees meer

Vakantieopvang biedt kinderen rust en regelmaat

De vakantie is voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking niet zelden een uitdaging. Want hun kroost is meer gebaat bij de regelmaat van een normale schoolweek, dan de "rust' in de vakantie. Daarom biedt De Klup Twente ook dit jaar vakantiedagopvang voor kinderen uit de gemeente Twenterand die naar het speciaal onderwijs gaan. De opvang is in de laatste twee weken van de schoolvakantie. 

Lees meer

Plezier op school - Zomercursus voor aanstaande brugklassers

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Voor kinderen die zich niet zo thuis voelen op de basisschool is deze overgang vaak extra spannend. De zomercursus "Plezier op school" verbetert de sociale vaardigheden van de aanstaande brugklasser zodat ook zij een goede start maken op de middelbare school.

Lees meer