Nieuws

Drinken, roken, blowen, gamen....Help wat nu?

Hoewel ouders soms twijfelen aan de invloed die zij hebben op het gedrag van hun kinderen, is die invloed echt groot. Wat ouders weten en zeggen over drinken, roken, blowen en gamen  is belangrijk, net als hun houding ten opzichte van deze middelen en de afspraken die zij maken met hun kinderen.     

Lees meer

Kerstmiddag in CCK2 Vriezenveen

De vrijwilligers van de Activeitencommissie Vriezenveen van ZorgSaam Twenterand hebben op maandag 18 december een kerstviering in CCK2 aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen georganiseerd. 

Lees meer

Activiteitenagenda Samen in December

ZorgSaam Twenterand organiseert in de maand december tal van activiteiten om het thema ‘Eenzaamheid’ onder de aandacht te brengen. Eén van de uitgangspunten is eenzaamheid herkennen en erkennen. 

ZorgSaam Twenterand wil ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren. Want er zijn nog steeds teveel mensen, van jong tot oud, eenzaam of in een sociaal isolement. 

Lees meer

Geheugen plus groep

Geheugenproblemen komen veel voor bij ouderen. Ze kunnen horen bij het ouder worden, maar kunnen ook passen bij een lichte cognitieve stoornis. Ook als zij niet het gevolg zijn van een lichte cognitieve stoornis kunnen geheugenproblemen storend zijn tijdens dagelijkse bezigheden. Het aanbod in cursussen, die gericht zijn op het leren omgaan met geheugenproblemen, is beperkt. Daarom is deze cursus ontwikkeld.

Lees meer

Samen naar het Theater

Bent u (of kent u) iemand die veel op zichzelf is aangewezen, bijvoorbeeld omdat u een klein netwerk heeft of niet eenvoudig op eigen gelegenheid de deur uitgaat, en zou u het fijn vinden om eens samen met iemand naar een toneel – of theatervoorstelling te gaan?

Lees meer

Ieder Kind een Sint

Vorig jaar is de stichting "ieder Kind een Sint" opgericht in Vriezenveen. Door steun van het Oranjefonds en hulp van particulieren en bedrijven in de vorm van geldelijke donaties en cadeautjes hebben ze heel veel kinderen blij kunnen maken met een bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet op Pakjesavond. Kinderen waar de Sint normaal gesproken "stilletjes voorbij zou zijn gereden" omdat vader en/of moeder niet de financiële mogelijkheid hebben om het sinterklaasfeest met hun kinderen te vieren. Vanwege het grote succes van deze actie vorig jaar, hebben we besloten om de actie ook dit jaar voor de 2e keer op te pakken. sinterklaas-jpg.jpg#asset:1317

Lees meer