Nieuws

Uitnodiging wandeling voor partners van een volwassene met ASS

Vanuit de behoefte van een aantal partners van een volwassene met de diagnose autisme (ASS)  of een vermoeden van autisme start  Evenmens, informele zorg voor elkaar met wandelingen voor partners van iemand met ASS of met een vermoeden van ASS.

Sinds enkele jaren wandelt de consulent OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) in Nijverdal met ouders van kinderen met autisme. De wetenschap op het gebied van autisme gaat steeds verder en steeds vaker krijgen we signalen dat een volwassene /  de partner een diagnose krijgt.

Veel dingen vallen dan op hun plek , maar daarnaast zijn er ook  onzekerheden als hoe verder, waarom heb ik het niet eerder gezien, hoe ga ik er mee om, moet ik nu anders met hem / haar communiceren en hoe dan?

Om antwoord op deze vragen te krijgen gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt. Natuurlijk zijn er ook veel positieve momenten, er is een moment geweest dat je verliefd werd op je partner, blijf ook de mooie momenten koesteren.

                       

WANNEER

Woensdag 29 november

HOE LAAT

9.45 uur verzamelen,

wandelen van 10.00 – 11.00 uur

Gezamenlijk koffie drinken van 11.00 – 12.00 uur

WAAR

Landgoed De Barkel

Hexelseweg 52 B

7641 PR Wierden

KOSTEN

Geen

Lees meer

Gratis speelgoed tijdens sinterklaasactie

Dit jaar (vanaf 23 oktober) geven Co en Wibe Verboom uit Vriezenveen voor de vijfde keer weer gratis speelgoed weg voor Sinterklaas aan gezinnen die het even wat minder hebben en anders geen Sinterklaas kunnen vieren. Het is gebruikt en nieuw speelgoed, dit alles geschonken door inwoners uit de hele regio.

Lees meer

Gemeente helpt inwoners met schulden zorgpremie

De gemeente Twenterand wil inwoners met schulden vanwege het niet betalen van zorgpremies helpen naar een schuldenvrije toekomst. Daarom start de gemeente in samenwerking met Menzis met de Regeling Uitstroom Bijstandsgerechtigden (RUB).

Lees meer

Met mekaar veur mekaar

Met mekaar veur mekaar is op zoek naar mannen tussen de 40 en 65 jaar die om welke reden dan ook niet meer deel kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Lees meer

Cursus valpreventie in Vroomshoop

Op donderdag 2 november start De Haere, in samenwerking met ZorgSaam Twenterand, met een cursus valpreventie voor senioren uit de gemeente Twenterand. De cursus wordt gegeven in Vroomshoop.

Lees meer

Krachtregie

ZorgSaam Twenterand heeft, in samenwerking met de Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Noord West Twente het project Krachtregie opgezet. Het project is bedoelt voor  jongvolwassen vrouwen tussen de 18-23 jaar om het zelfvertrouwen te vergroten.

Lees meer

Nieuw seizoen "Theater met een toefje zorg"

ZorgAccent organiseert alweer voor het zesde seizoen "Theater met een toefje Zorg". Deze serie bestaat uit theatervoorstellingen met daarin een thema uit de zorg. Inmiddels wordt samengewerkt met vijf regionale theaters ZINiN Theater in Nijverdal, het Parkgebouw in Rijssen, Het Punt in Vroomshoop, Theater Hof 88 en Theaterhotel in Almelo.

Lees meer

Cursus Typeworld in Bibliotheek Den Ham en Vriezenveen

De cursus TypeWorld is een uitdagende (blind)type cursus in game-vorm. De cursus bestaat uit 15 lessen van ongeveer een uur. Cursisten leren typen volgens het 10 vinger blind systeem. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een internetprogramma genaamd Typeworld. Dit programma bestaat uit oefeningen en games en is uitstekend geschikt voor kinderen vanaf groep 6. Binnenkort start er weer een cyclus. Aanmelden kan nu al.

Lees meer

Vervoer, eten en gamen voor 60-, 70- en 80-plussers uit heel Twenterand

De Klup Twente en Bak & Praat bieden met ingang van 9 november een geweldig leuk, gezond en gezellig maandelijks uitje aan voor vitale en minder vitale ouderen uit de hele gemeente Twenterand. Game, eet & match heeft het nieuwe project en het bestaat uit leuke, bijzondere spelen en een heerlijke, warme lunch. Alle deelnemers worden opgehaald en weer thuisgebracht

Lees meer