Nieuws

Draai je plaatje - muziekavond

Lijkt het je leuk om weer even terug in de tijd te gaan? Je favoriete nummers te luisteren en lekker te swingen als je daar zin in hebt? Kom dan de 20ste april naar Oos Plekkie.! Samen met DJ Sjon draaien we jouw favoriete plaatje uit de jaren 70 en 80. We draaien alle soorten muziek van Hollandse hits tot rock, net wat je leuk vindt. Als je zelf nog plaatjes op zolder hebt liggen neem deze dan gerust mee dan kijken we of we ze kunnen draaien.

Lees meer

Vrijwilligersmarkt in Kulturhus De Klaampe

Op donderdag 5 april 2018 organiseren het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) en de gemeente Twenterand van 16.00 - 20.00 uur een vrijwilligersmarkt in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Lees meer

De aanpak van autisme! Van probleem naar oplossing

Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? Als je dat weet kun je het gedrag dat daaruit voortkomt verklaren. Dat doet Colette de Bruin in haar nieuwste boek: ‘Dit is Autisme! Van hersenwerking tot gedrag’. Zij heeft hiervoor samengewerkt met neurobioloog dr. Fabienne Naber. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten op het gebied van autisme. Colette neemt je mee op een boeiende en unieke reis door het brein van iemand met autisme. Hiermee wil ze zoveel mogelijk mensen op weg helpen naar positief contact bij autisme. 

Lees meer

Multiculturele maaltijd

Op woensdag 21 maart as. staat er weer een multiculturele maaltijd gepland. Deze wordt gehouden van 17.30 uur tot 19.30 uur in CCK2, Kerkstraat 2 te Vriezenveen.

Lees meer

Kennismaking met gamenastiek voor 60-plussers - LenteFit

De Klup Twente biedt met ingang van vrijdag 16 maart 60-plussers de kans een maandje kennis te maken met de nieuwste manier van sporten/bewegen: gamenastiek. Het kennismakingsprogramma heeft LenteFit en bestaat uit vier bijeenkomsten van een uur in het game-, sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-Fit aan de Berlagelaan 2 in Almelo.

Lees meer

KOOKWORKSHOP VOOR MANNEN IN KULTURHUS

In Kulturhus de Klaampe in Westerhaar start op dinsdag 13 maart een kookworkshop voor manden. Onder het motto "alle mannen kunnen koken" zordt in vijf bijeenkomsten de basis gelegd voor koken. Het is de laatste kookworkshop voor de zomer en er zijn nog enkele plaatsen vrij. De workshop wordt georganiseerd door ZorgSaam Twenterand in samenwerking met het Kulturhus de Klaampe in Westerhaar.

Lees meer

Soos Westerhaar van De Klup Twente heeft plek voor meer deelnemers

Soos Westerhaar van Stichting De Klup Twente is een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking in de gemeente Twenterand. Het programma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van deelnemers, die daarmee geactiveerd worden en nieuwe mensen leren kennen. Elke woensdagavond wordt er in Kulturhus De Klaampe onder leiding van enthousiaste vrijwilligers gelachen, gesjoeld, gepraat, gepuzzeld, koffie gedronken, spelletjes gedaan, lief en leed gedeeld, geknutseld, de klant met elkaar besproken en lol gemaakt. Er is ruimte voor nieuwe deelnemers, ook als zij één op één begeleiding nodig hebben. 

Lees meer

Met mekaar veur mekaar

Met mekaar veur mekaar is op zoek naar mannen tussen de 40 en 68 jaar die om welke reden dan ook niet meer deel kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Lees meer

Hulp bij het stemmen met "Stem jij ook?

Maandag 12 maart a.s. organiseert MEE IJsseloevers speciaal voor inwoners van Twenterand met een licht verstandelijke beperking een informatiebijeenkomst over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Om 19.00 uur worden geïnteresseerden verwelkomd in het gemeentehuis in Vriezenveen, om vervolgens mee te kunnen doen met een leuk en laagdrempelig programma over de rol van de gemeenteraad en het kiezen van een politieke partij.

Lees meer