Nieuws

De Klup Twente heeft veel nieuwe vrijwilligers nodig

Stichting De Klup Twente zoekt voor een groot aantal nieuwe en bestaande activiteiten in het nieuwe seizoen 2017-2018 een fiks aantal enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om heel uiteenlopende vacatures (van chauffeur tot gamebegeleider) van een paar uurtjes per week of per maand.

Lees meer

Informatiebijeenkomst over eenzaamheid

ZorgSaam Twenterand en Coalitie Erbij organiseren in de Week tegen Eenzaamheid (21 september - 1 oktober) een informatiebijeenkomst over eenzaamheid. De informatiebijeenkomst is op dinsdag 26 september om 19.30 uur in Kulturhus De Klaampe. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden.  

Lees meer

Landelijke week van de Opvoeding

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

Lees meer

Seniorenkoor Jubilate zoekt nieuwe leden

Dit koor richt zich, onder auspiciën van stichting ZorgSaam Twenterand, met name op mannen en vrouwen vanaf 50 jaar. Het koor bestaat momenteel nog uit 30 actieve leden, waarvan 27 vrouwen en slechts 3 mannen. Er wordt 3 stemmig gezongen. Het koor staat onder leiding van Wim Koelewijn uit Nieuw Heeten. 

Lees meer

Eetmee Twenterand - Laat u verrassen en kom eten!

Vanaf 6 september start het nieuwe Eetmee seizoen. Elke week kan er worden gegeten in één van de grotere kernen van de gemeente Twenterand. De maaltijden worden verzorgd door vrijwilligers die, samen met de kok, iedere keer weer zorgen voor een betaalbare en lekkere maaltijd. 

Lees meer

Gericht op de Toekomst

Voor vrouwen vanaf 22 jaar die door hun (ex-)partner lichamelijk, seksueel  en/of geestelijk zijn mishandeld. Het geweld moet gestopt zijn. 

Lees meer

Kinderclub "Piep zei de Muis"

Op donderdagmiddag 5 oktober start de club voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die opgroeien in een stress- en spanningsvolle gezinssituatie. Extra steun als bijvoorbeeld een ouder, broertje/zusje ziek wordt of veel aandacht vraagt, een ouder depressief is, ouders gescheiden zijn of er veel ruzie is. De kinderen leren op een speelse wijze hoe zij gemakkelijker met hun eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. 

Lees meer

Cursus Typeworld in Bibliotheek Den Ham en Vriezenveen

De cursus TypeWorld is een uitdagende (blind)type cursus in game-vorm. De cursus bestaat uit 15 lessen van ongeveer een uur. Cursisten leren typen volgens het 10 vinger blind systeem. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een internetprogramma genaamd Typeworld. Dit programma bestaat uit oefeningen en games en is uitstekend geschikt voor kinderen vanaf groep 6. 

Lees meer