Nieuws

De Klup vraagt met spoed vrijwilligers voor twee projecten

De Klup Twente is voor twee activiteiten met spoed op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om de vakantiedagopvang in de laatste twee weken van de zomervakantie en om het project Vriendenzoeker, waarvoor de Klup Twente een groot tekort heeft aan "Klupvrienden" die de mensen in een sociaal isolement willen helpen. 

Lees meer

Thema-avond Alzheimer Café Den Ham : Ergo- en fysiotherapie

Het Alzheimer Café Twenterand houdt op woensdag 4 juli weer een thema-avond. Het onderwerp is dan Ergo/fysiotherapie. Sprekers zijn Nicole Elkerbout, geriatriefysiotherapeut en Manouk Gerdink, ergotherapeut. Ze vertellen over de betekenis van fysio- en ergotherapie bij mensen met dementie. Valpreventie komt aan bod en in de pauze worden materialen gedemonstreerd. 

Lees meer

Zomerkamp in Vriezenveen

Het Zomerkamp is bestemd voor alle kinderen van de basisscholen, van groep 3 t/m 8, in dorp Vriezenveen en vindt plaats in de laatste week van de schoolvakantie.

Lees meer

Houtdorp Vroomshoop

Het hutten bouw feest van Vroomshoop! Sinds 2016 wordt het houtdorp georganiseerd in Vroomshoop door een enthousiaste groep vrijwilligers met ondersteuning van ZorgSaam Twenterand.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen tijdens deze week hun eigen hut bouwen met hun vrienden. Fijn de hele week buitenspelen, bouwen en meedoen aan leuke activiteiten. 

Lees meer

Mindful opvoeden

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan. 

Lees meer

Taalpunt Twenterand start EVA-groep

Op donderdagochtend 3 mei start het Taalpunt Twenterand met EVA: Educatie voor Vrouwen met Ambitie. EVA is gericht op vrouwen die hun basisvaardigheden willen verbeteren en zich willen voor bereiden op het vinden van (vrijwilligers)werk op een opleiding.

Lees meer

De aanpak van autisme! Van probleem naar oplossing

Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? Als je dat weet kun je het gedrag dat daaruit voortkomt verklaren. Dat doet Colette de Bruin in haar nieuwste boek: ‘Dit is Autisme! Van hersenwerking tot gedrag’. Zij heeft hiervoor samengewerkt met neurobioloog dr. Fabienne Naber. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten op het gebied van autisme. Colette neemt je mee op een boeiende en unieke reis door het brein van iemand met autisme. Hiermee wil ze zoveel mogelijk mensen op weg helpen naar positief contact bij autisme. 

Lees meer