Meer nieuws

Een reis vol verrassingen voor mensen met een beperking uit Twenterand

Hoe leefden mensen in de Steentijd?  Hoeveel meters valt het water in de Rijn naar beneden bij Schaffhausen? Hoe smaakt gebak uit de hoogstgelegen banketbakkerij van Tirol? En wat is er nog te zien van de dorpen op de modem van de Resschensee? Het antwoord op die vragen ontdekken de mensen die in mei meegaan met de leuke, sportieve maar ook nog eens leerzame Klup vakantie naar Oostenrijk. Vakantiegangers kunnen zich nu aanmelden bij Jolanda Overdorp. Ook niet-Klup leden mogen mee. 

Voor mensen met een beperking is een trip naar het buitenland niet vanzelfsprekend. Zonder enige vorm van begeleiding gaat dat zeker niet. Daarom organiseert De Klup Twente ieder jaar een mooie reis naar een land in Europa. Speciaal voor mensen met een beperking en met vertrouwde begeleiding door een hele ploeg vrijwilligers. De Klup vakantiegangers strijken dan neer op een mooie locatie in een goed hotel en verkennen van daaruit de hele omgeving. Dit jaar gaat de reis naar Prutz in Oostenrijk, met uitstapjes naar Italië en Duitsland. 

Het programma voor dit jaar biedt het volgende: 

  • Vertrek op zaterdag 12 mei
  • zondag 13 mei een wandeling in de omgeving van Prutz
  • maandag 14 mei reis naar de Resschensee in Italië en belastingvrij shoppen in het drielandenpunt Samnaun
  • dinsdag 15 mei met de Wildspitzbahn naar 3440 meter hoogte voor een uitzicht op de 50 bergtoppen
  • woensdag 16 mei trip naar de Rheinfall in Schaffhausen
  • donderdag 17 mei bezoek aan Innsbruck
  • vrijdag 18 mei terug in de tijd tijdens het bezoek aan het archeologisch themapark Ötzi Dorf
  • zaterdag 19 mei terugreis met slotdiner.

Kosten: € 1.089,-- inclusief ontbijt, lunch of lunchpakket, diners met 1 drankje, excursies met entree, annuleringsverzekering.

Toeslag 1 persoonskamer € 70,--.

Meer informatie en of opgave: www.deklup.nl of jolanda@deklup.nl of tel.nr. 06 - 14465288

Stichting de Lichthoeve verstrekt een financiële bijdrage aan mensen met een beperking die een vakantie met begeleiding niet of bijna niet kunnen betalen. Voor meer informatie/aanvragen zie: www.lichthoeve.nl 

Mogelijk kunnen deelnemers ook gebruik maken van het PGB voor betaling van de vakantie. Informeer zelf even naar de mogelijkheden. 

Meer nieuws