Meer nieuws

Kennismaking met gamenastiek voor 60-plussers - LenteFit

De Klup Twente biedt met ingang van vrijdag 16 maart 60-plussers de kans een maandje kennis te maken met de nieuwste manier van sporten/bewegen: gamenastiek. Het kennismakingsprogramma heeft LenteFit en bestaat uit vier bijeenkomsten van een uur in het game-, sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-Fit aan de Berlagelaan 2 in Almelo.

Gamenastiek is een nieuwe sport voor ouderen. Het is een combinatie van gamen en gymnastiek. Géén saaie oefeningen, maar leuke games als skiën, ruimteplop, mountainbiken en raften. 

Kennis van gamen en computers is niet nodig, er zijn gamecoaches die de apparatuur voor deelnemers bedienen en die de games uitleggen en voordoen. De liefhebbers kunnen van het gamen een leuk wedstrijdje maken, maar dat hoeft niet. Jet tempo van de games wordt aangepast aan de mogelijkheden van deelnemers; mensen met een broze conditie, kunnen voorzichtig beginnen, heel fitte deelnemers mogen gelijk in een hoog tempo van start. 

Door te gamen gebruiken de deelnemers niet alleen hun spieren, maar ze moeten zich ook concentreren op de game en wat die van hen vraagt. Die combinatie van bewegen en concentreren maakt gamenastiek volgens de bekende prof. dr. Erik Scherder (die het hoogstpersoonlijk is komen bekijken) een van de beste manieren van bewegen voor 60-plussers. Goed en voldoende bewegen is de beste manier om tal van ouderdomskwaaltjes "op afstand" te houden, stelt Scherder.

LenteFit bestaat uit vier sessies van een uur. De eerste is op vrijdag 16 maart vanaf 9.30 uur. LenteFit wordt gehouden in het gamecentrum FUN-IE-FIT. Dat kunt u vinden in het Meester Siebelinkhuis van de stichting de Klup Twente aan de Berlagelaan 2 in Almelo. 

Het fonds Sluyterman van Loo en het Kroonoil Fonds betalen een belangrijk deel van de kosten voor LenteFit. De eigen bijdragen voor vier keer gamen, met in de pauze koffie of thee en een gezonden lekkernij blijft daarom beperkt tot € 10,-- voor vier keer. 

Informatie en opgave: Monique Schuchart email: monique.gem1@gmail.com. Telefoon 06 - 41359170. Bgg 06 - 15164576

Meer nieuws